The Gila Monster Reptil

Eftersom de är färgglada, långsamma och sällan stött på, kan Gila-Monster knappast anses vara farliga för människor. De kan dock försvara sig med en överraskande snabb giftig Bit.

Gilamonsterets bett är en defensiv åtgärd. Få bett till människor har rapporterats, och nästan alla är resultatet av individer som hanterar eller trakasserar djuret. Observera att på grund av sin naturliga nyfikenhet kan små barn och husdjur riskera att bli biten av ett Gila-Monster reptil. Var noga med att hålla både barn och husdjur ur skada om ett Gila-Monster är upptäckt!

Det bästa rådet: var försiktig när du ser en, särskilt på våren när de kommer ut ur sina underjordiska hålor. De bör aldrig plockas upp eller antastas på något sätt; det sätter en i fara — och störa dem på något sätt är i strid med statliga djurliv förordningar.

Om du stöter på ett reptil, vistelse ur sin väg. Ge det utrymme, och det kommer sannolikt att fortsätta på väg. Om du stöter på en på gården, flytta bort, varna någon i närheten och begränsa husdjur.

Om ett Gila-Monster reptilen lämnas ensam i ett par timmar, kommer det sannolikt att gå vidare. Om det inte lämnar efter flera timmar eller till och med efter en dag kan du kontakta ditt lokala spel-och Fiskavdelningskontor för råd. En kommersiell borttagning av djur bör endast kallas som en sista utväg. De kan flytta djuret för långt från sitt hem och äventyra djurets liv.